Follow by Email

Wednesday, April 21, 2010

Hei igjen, 
  B A Skyline
denne uken tar vi en tur til Buenos Aires. Argentinas majestetiske hovedstad, grunnlagt 1536; i byen og nærmeste omegn bor omkring 13 millioner. (Bare Sao Paulo området i Brasil har flere innbyggere i Sør-Amerika).

Langt innlegg denne gangen, men det er jo langt unna da;) Så benytt sjansen. Du har jo en hel uke på deg til vi reiser til C………….. ; du kan jo bare kommentere veldig enkelt og lese når du er i humør og har tid.

-   Det sies at ingen by er mer europeisk enn nettopp tangoens hjemby. Det kan du jo vurdere selv etter å tatt en titt på bildene under.
- Men først, hva hadde vi i Buenos Aires å gjøre?
Svar:
Vi feiret sølvbryllup (Argentina betyr jo sølv) 3. desember 2007.
Buenos from air

Lang reise sier du? Hva med biltur i Europa? Eller i Norge? Reis om ettermiddagen og du er der neste morgen om luften er askefri;)
Kostbart? Jo, mer enn en vanlig “sydentur”, men dette er “syden”. Men, når du først er der får du et problem: Pengene. De forsvinner slett ikke. Hva med suite for 3 med flere soverom, bad og stue, frokost med Cava inkludert midt i sentrum (stille gate) for kr 500.

Bookingfeil

Ja, det begynte med det. Lufthansa hadde “glemt” overgang fra sommer til vintertid og blandet med USAs overgang til egne datoer for sommer/vintertid ble det kaotisk siden vi hadde bestilt i meget god tid. Vi skulle tatt flyet en ettermiddag. Men da vi ankom Gardermoen, fikk vi vite at vi skulle tatt et fly før 7 om morgenen.
Så der sto vi da, på sølvbryllupsreise, uten å kunne komme frem.
Samtidig hadde vi avtale med datter som kom ned fra Miami og vår Argentiske reisebyrå-representant for å hente billetter etc for flere lokale reiser der nede. Han møtte oss personlig søndag kveld;)
Men, kjære leser, du har sikkert observert vi har reist tidligere.
reise til B A são 1 Reise til B A São P
reise til São - ut av flyplassbuss reise ti B A snart take off fra S P
Så etter mye om og men, Oslo – Frankfurt – Buenos Aires ble ikke noe av. I stedet måtte Lufthansa fikse Oslo – Frankfurt – São Paulo – Buenos Aires. Jeg måtte selv fortelle alternativet. Vi kom frem kun 1 time etter planlagt tid.

Billig eller kostbart?

Vi kjøpte ny koffert, handlet klær og julepresanger: Reisen gikk i overskudd i forhold til tilsvarende innkjøp i Norge; flybillettene  og hotell etc inkl.

Jeg har delt opp bildene i bolker med ulike temaer, slik at du fort kan finne frem til hva du vil se fra Buenos Aires.

Først : Bydelen la Boca

Opprinnelig havneorådet og strøk for fattige havnearbeidere. Tradisjonen med de fargerike husene skriver seg fra den gang bryggesjauerne fikk med seg rester av skipsmaling som de smørte på sine stusselige hus. Fordi det var kun rester i malingspannene ble det til at husene fikk mange farger.  Og La Boca ble en fargeklatt.
 Boca - silent Welcome from the Balcony Boca - Face with Glasses - statue
Buenos - Tango Boca - life relieff of man and woman
Buenos Aires Boca klesvask Buenos Aires - Boca - bakgård
Øverst fra venstre: Fargerike hus med skulpurer av ymse slag. Noen vil kanskje dra kjensel på figuren opp til høyre: Maradonna. Han er fra distriktet og spilte for Boca juniors. Bydelen er i dag regnet som bydelen for kunstnere, og kunst finnes overalt. Og tangoen lever. Du kan selv få deg en leksjon. Nederst klesvask og et smugkikk inn i en bakgård, der det finnes et utall artige butikker.

Så tar vi oss en tur til den Botaniske hage.

Buenos Aires Subte  
Dit kommer du enkelt med Subte. Har du kjørt Metro i Paris, kjenner du deg igjen. Hurtig og sjarmernde rimelig. Her er Anna og Ingelin, som kom ned fra Miami Beach, der hun jobbet den på den tiden. Txi er også svært rimelig.
Botanical Garden - B Day playing Botanical Garden - Fountain closer
Botanical Garden - our appartement Botanical Garden - Pond with Classical Statue
Botanical Garden - sculpture - young and old Botanical Garden - sculpture young couple
Cats - Botanical Garden - Guardians Buenos - Ingelin and Anna i botanisk hage
Øvserst fra venstre: I Buenos Aires kan du leie profesjonelle underholdere til barnas fødselsdagsselskaper. En tur i Botanisk hage med lek, eventyr, ballonger og bevertning er tydeligvis populært. Hagen er krydret med vakre skulpturer, men som du ser i rekke to fra venstre, også moderne installasjoner. (Vi bodde ikke der!, tro det eller ei) Og katter, haha, det er mange katter i parken. De skal ikke mates. De har spesialservice. Nederst Ingelin og Anna nok en gang.

Biff og annen spise

Argentina og Buenos Aires er også kjent for sine kjempestore Biffer. Men de spiser da annet også. Så bli med på en spiserunde.
Buenos - first lunch Buenos Aires - fiskemiddag
Buenos Aires - forrett Buenos Aires - kjøttspiseri
Buenos Aires - halv porsjon biff Buenos Aires - mør biff
Food - Baccalao Noruegesa Buenos Aires Half a Steak
Øverst fra venstre: Lunsj med skinke av kalkun og kylling. Deretter helstek fisk i nydelig saus. Forrett med fisk og Oliven – nydelig. Her er biffens tempel. Jeg bestilte 1/2 porsjon. Se så mør. Men, tro det eller ei, på fiskerestaurantene er norsk baccalao en virkelig delikatesse – må være norsk. Nederst til høyre: Tilbehøret til biffen. Gjett om vi ble mette. Godt råd: Bestil en halv til 3. Mer enn nok.

Byvandring i sentrum

Buenos Aires er en stor by. En verdensmetropol. Så hvordan ser det egentlig ut der? Her noen korte glimt. Mer her om du tar deg tid

Buenos 9 juli avenyen om natten Buenos Aires - 9 juligaten dagtid
Buenos Aires - plaza del congreso Buenos Aires - 9 juligaten med fontene
Buenos - pedestrian street 1 Buenos - architecture contrasts
Buenos Aires - Casa Rosa eller Rosada Presidentpalasset   Buenos Aires - detalj fra Casa Rosa
Øverst fra venstre: 9. juli avenyen. Regnet av mange som verdens bredeste. Bred som Spikersuppa i Oslo på langs. Bilde nr 3 angir seg selv og på 4 har du allerede vært. Nr 5 er fra en av de mange gågatene i julestria. Nr. 6: Er vi i Europa? De to nederste er fra Casa Rosa eller Rosada som den også heter. Her bor presidenten. Og her kan du lese historien om bygningen en dag du har tid.

Litt mer Byvandring,

før finalen, så heng med. Husk, en lang reise som du ikke foretar hver dag.

Buenos Aires - et flott tre Buenos Aires - Fiesta Naciinal de la Flor
Buenos Arires - Soho   Casa de Te
Buenos Aires - klokkeringere Buenos Aires - Midt i byen

Øverst til venstre bare ett av imponerende trær. Og så er du invitert til hagefestivalen. Legg merke til blomstene. Vi kjenner alle sammen fra vår nordiske forsommer. Det tredje bilde er fra Soho i bydelen Palermo. Helt middelhavsk  landsbystemning. I neste bildebolk kommer vi tilbake dit. Nederst til venstre ser du klokkerne på Parliamentsplassen – der de står på taket. Og Ingelin og Anna forlangte en pause i vår byvandring. Så deilig å sitte slik i desember;)

Butikk – shopping in Buenos Aires

Buenos - x-mas pudding Buenos Aires - shopping sko i Soho
Buenos Shopping i Soho Buenos Aires Shopping butikk
B A Shopping Zara B A shoping shoes
Øverst fra venstre: Vi var der i desember  og hva annet enn? Joda noe så engelsk som Plumudding. Så er jo Argetina kjent, av noen for kvalietssko. Ikke riktig fasong for norske føtter, men vakkert  utstilt.  Bilde #3: Anna fikk kjøpt seg en kjole som satt som påsmørt solkrem til en pris du ville dåne av lykke. Nok er diskret boutique, der jeg ikke fikk lov å ta bilder fra. Haha, joda, Zara kom ti Buenos Aires lenge før til Norge. Siste bilde: Spør Anna om sko: Her er svaret.

Baba goes shoping as well

Vel jeg fikk jo handlet noen klær jeg også. Er det pga av at  “jentene” hadde handlet ferdig og jeg sto der med tom koffert? Vi får se:
Anna sa her må du handle  
Ser dette ut som en butikk for Poor or Wealthy Hombres;)) Billig for oss var det i hvert fall. Og nå snakker vi om kvalitet må vite.
Rød koffert
Så ble da også mine røde koffert fyllt opp til slutt. Og baggen til høyre, den kjøpte vi for å få med oss kvalitetsklær og julepresanger.

Buenos Aires, farvell for denne gang.

rett i taxien til flyplassen - den sjåfør var meget blid  Siste kveld i B A  Buenos Aires - Ramos - Reisebyrået Ha det bra - hilsen fra Buenos Aires
Buenos Aires - like for landing lokale flyplass Bompenger - her også
Øverst til venstre:
En meget hyggelig taxi-sjåfør  kjørte oss ut til EZE (flyplasskoden). Og så øverst til høyre er vår lokale reisebyrårepresentant, Ramiro. Makan til service finnes i det minste ikke i Europa eller Nord-Amerika. Han stilte opp med alt vi trengte en søndag kveld. To neste bilder er fra siste kvelden I Buenos Aires for denne gang. Så et glimt av sentrum fra luften. Og det siste: BOMPENGER. Der også;)
basta bom - slutt
Håper mine lesere har vært litt tålmådige på denne lange reisen. Det er vel ikke hver dag du har anledning til å besøke Buenos Aires. 
Til info:
Litt forbausende å lese hva norsk Wikipedia skriver om Buenos Aires: Få parker. Vi så grønt overalt. Norsk Wiki er er faktisk dårlig.
Danske Wiki er ikke helt oppdatert; hva så med den svenske? Eller her på spansk. Store forskjeller i informasjon.

Her har du anleding til å se noen smartere ABC3 – B innlegg.

Hei igjen, takk for din tålmodiget:
Jeg har tatt deg med ut på en reise,
OsloBG2010_Logo_112-125 
husk å treffe blogvenner fra hele verden du også

46 comments:

Anonymous said...

Det var godt nok heldig at I kun blev en time forsinket selvom I måtte flyve ad en anden rute.
Det er nogle skønne billeder du har taget, man får helt lyst til at rejse derover.
Men ja man kan spare rigtig meget på mad og andre ting ved at rejse udenfor Europa og nord Amerika.

Tak for hintene, men sagen er at jeg har valgt at køre kun på en bog og så tage den kapitel for kapitel. Sådan at A er kapitel 1 og Q er kapitel 17.
Men har lige tjekket både c og q og de kan begge lade sig gøre. Bare ikke på første side af kapitellet men det kan jeg leve med.

RennyBA's Terella said...

Dette er jo et helt fantastisk reisebrev Tor og du frisket opp for meg historiene du har fortalt meg før om disse opplevelsene! Jeg har imidlertid ikke sett alle bildene som gir fine illustrasjoner av det dere opplevet og spiste og gjorde.

En forbilledlig ABC historie!

Takk også for at du minner alle dine lesere på at de er velkommen til å møte oss og bloggere fra hele verden til Oslo Blog Gathering i august!

Mia / Nordlandspia ツ said...

For et flott innlegg med mange flotte bilder. Buenos Aires er en by jeg virkelig, som fotoelsker, har lyst å oppleve :)

Takk for kommentar hos meg. Ja, jeg velger et yrke med mange utfordringer, men jeg vil jobbe med mennesker! Og å jobbe med mennesker byr på utfordringer. Er nok enig i deg med at lønnen skulle vært bedre. Syns de som jobber med mennesker skulle vært bedre lønnet, for slik jobb er utrolig viktig mener jeg..., kanskje skjønner samfunnet det en gang :)

Lavendel said...

Jeg får lyst til en rejse did..min datter og svigersøn var der sidste år og syntes meget godt om byen...flotte billeder og fin beretning!

Bea said...

Så herlig å bare kunne sette seg på et fly og lande på andre siden av jorda. Flotte ord og bilder du hadde her.

linsky said...

For et supert innlegg om Buenos Aires! :-D

Annettes space said...

Og der havde lige puttet sig et billede af Argentinsk tango ind i en flot rejseberetning:-))
Det er en ting jeg kunne tænke mig at lære...tak for et flot indlæg..

DianeCA said...

I really have to get to Argentina. I am ashamed that I have not been to more of south America, and that I have to move to another continent to travel, but such is life. As a single mom I didn't have as much chance to travel. I have to laugh when I see your baggage because I know those bags so well...and they are really heavy!

Tro Håb og Kærlighed said...

Wow for en tur! Og heldigt, at I ikke blev fanget af en vulkansky:-) Mange B-er fik du smidt i farten.

Inge said...

Tak for en dejlig tur til et sted jeg ikke har været... endnu :-))

enn-08-i-exil said...

Morrn.

Bara beröm får du för din flotta
bildberättelse, bra bilder, belärande text.

Du har lagt ner mycket arbete på din presentation.

Ha de bra.

Hasse A

organic-lizzi said...

Det var en fantastisk reise i ord og bilder nok en gang:-)... Kost meg skikkelig og tatt meg god tid...
Ingen sak å være ute på tur med to sååå vakre damer da!...(fikk du ha dem i fred:-)
Kunne kommentert hvert bilde for alt var en nytelse fra A til Å,men sier bare takk for at du deler...
Deilig helg til deg..& dine...
Klem Randi

Helle K. said...

Fantastisk fortælling - sikke en sølvbryllupstur :)

Maria G said...

Härligt inlägg med underbara bilder!
Trevlig helg!

Maria said...

Vilken reseskildring! Wow säger jag bara. Super fint B-inlägg:)
Ha en fin dag!

Sommertid said...

For en fabelaktig reiseskildring med masse info og bilder. Mektig imponert er jeg..og visst pirret det min reise og oppdagelselyst !
Jeg leste bare teksten din her nå og så ørlitegrann på bildene..men jeg skal innom her igjen..og da skal jeg virkelig se på bildene, klikke og se de i stor format og virkelig få med meg alt som du viser frem her.

Ha en fin fredda og go helg :)

Hildegirl said...

Litt av et reisebrev, og et fantastisk bokstav B-bidrag. Jeg fikk hvertfall et bedre inntrykk av Buenos Aires enn jeg tidligere har hatt. Jeg har ikke vært der selv, men hadde fått inntrykket av at det var mer støvete og slitt. Men det er jo spennende og flott, ser jeg nå. Takk! :)

HildeS said...

Det var nok litt av en tur kan jeg tenke meg. Takk for reisebrevet og flotte bilder.

Elisabeth said...

Kjempeflott innlegg og litt av en reise. Du har sikkert opplevd og lært utrolig mye på dine reiser.

Vil samtidig poengtere at jeg synes det er flott dere har vært gift så lenge. I dagens samfunn er jo det en prestasjon. Mine foreldre rakk også å være gift i 41 år før pappa døde.

God helg!

Madame said...

Det var helt fantastisk at se dine dejlige billeder og læse, hvad du skriver. Har du været over hele kloden, Tor?
Ha' en rigtig god weekend - jeg glæder mig til at se, hvad du finder på i næste uge :-)

Malys krok said...

Dette var virkelig interessant! Så mye spennende dere har opplevd! Fine bilder var det og å se på! Kommer tilbake og ser hvor C - en bringer oss! Takk for hilsen! -Margit-

Vilt og vakkert said...

Heisann!
Tid er relativt.... og sjølom du ofte synes å være engestelig for om vi henger med, så skal du vite at den tiden det tok å studere innlegget ditt, fløy fort avsted! Turen ser ut tul å ha vært helt topp til tross for startsvansker.
Vår sølvbryllupsreise i 2007 gikk til øyene i Kroatia, også billig og bra!
Ha go´hælj!

Henny said...

Så spændende at rejse med til tangoens hovedstad. De der bøffer ville jeg nok nærmest kategorisere som en oksesteg, der er tilstrækkelig søndagsmiddag til en hel familie!

Melusine said...

Som jeg sa i forrige kommentar (a) har jeg lenge hatt en drøm om å besøke Sør Amerika. Din reisebeskrivelse får meg bare til å ønske det enda mer!
Det første bildet er fantastisk og hvilket vidunderlig sted å feire sølvbryllup når landet rett og slett betyr "sølv" :)
Ja, vi har jo lett for å klage på lange flyreiser, men kjører gjerne til nord norge. Det er like langt som til Roma! Og om en kan leve bra så billig som du sier, kan den kostbare flyreisen lett rettferdiggjøres. Om man ikke blir utsatt for bookinfeil, da...
Takk for at du delte din reise med oss, jeg har virkelig kost meg med dette innlegget :)

Rimkogeren said...

Tak for din kommentar :-)
Flot skildring, næsten som man selv oplevede det.

Petunia said...

Deilig å reise rundt med dere verden rundt!! Dette blir en ABC reise i globetrotterenes fotspor!
Gleder meg!!
Jeg håper det kan bli I for Island. S for Stonehenge E for Egypt!! Tviler ikke på at du har vært på de tre stedene jeg har aller mest lyst til å besøke:)

Ellen said...

Argentina og sølv - selvfølgelig.
Og Bryllyp, Billeder og Buenos Aires -flot.

Sidstnævnte betyder vist 'gode vinde'... det har vi så ikke lige haft her i Europa de seneste 8-9 dage...

Tak for et flot indlæg.

Vilt og vakkert said...

Heisann!

Å jo, jeg har noen steder på ønskelista der jeg gjerne skulle ha vært - noen nære og noen fjærne: Lofoten, Samarkand, Nepal,Vietnam, India, Cambodia, Korsika og noen små øyer nord om Sicilia og Portugal, Påskeøya og nettopp Sør-Amerika - og New York for å nevne noen i all hast!
Det bør helst være storslagen natur og/eller eksotisk kutur! Håper jeg kan stryke noen etterhvert fra lista. Det er ikke likt meg å ha et sted å dra tilbake til gang på gang. Her må det utforskes!
Noen steder har blitt utforska før den digitale verden tok over også. Som du sier, mye er lagra på loftet i form av gammeldagse lysbilder. Det gjelder å få dem overført... før eller siden. Aner ikke hvor mange album med papirbilder jeg har. Det er enklere å skanne dem. Ett i dag fra Stonehenge. Det kommer på blogg om ikke så lenge!
Nok en gang, ha en strålende hælj!

Irene said...

Takk for at du tok meg med til Buenos Aires, det var en hyggelig reise!
Ha en fin helg!

Gunsside said...

Spennende og informativt, masse hyggelige bilder !
Takk for turen til Buenos Aires ;)

Mona said...

Vilken fantastisk resa du bjuder oss på! Mycket trevligt B-bidrag. Jag tycket mycket om första bilden. Himlen ser helt otrolig ut. Snygg skyline och massor av vatten!

Anonymous said...

Hej!
Vilket fantastiskt reportage!
Underbara bilder (älskar spiserunde :) och bilderna från ovan). Bara beröm!
Roligt att du ville dela med dig.
Tack så mycket för din fina kommentar om mina b-bilder.
Mvh Halina

Line said...

Du tok meg med på en reise denne gangen også :)

Arti said...

I dont understand your language..but pics dont require any understanding..Ur photos were so good...would love to visit the place some day...

My Yatra Diary...

Fruen said...

Du Tore du Tore,hvor skal jeg starte hi hi...et sånn innlegg gir for mye inntrykk og svelge på en dag :) Du fikk mange dager på alle disse dagene :):) Det var så virkelig levende fortalt,at jeg nesten sitter her og føler det var,meg som fikk kluss med feil bestilte flybiletter og måtte peile ut ny rute(vel hadde nok ikke vært like flink som dere) og kommet kun en time forsinket tross alle hindere...
Du nå tar jeg meg selv i nakken litt ...er jo på vei til og skrive hele historien din på nytt :)
Bare via mine øyne og leser opplevelser :)
Tror jeg korter inn hele din historie og sier takk for at du delte dine erfaringer og opplevelser av turen :):) Så ut som om sølvbryllups reisen ble flott,og jeg sitter igjen med følesen av og være en "flue på veggen" eller i "kofferten" blir vel rettere.Stum passasjer uten innflytelse av turen he he he :)
Ha en flott dag,og takk for du delte din reise :)

Anonymous said...

Hold da op en rejse, jeg glæder mig til at få tid til at rejse ud i verden. Det er nogle dejlige billeder du har tage og det er en meget oplevelsesrig fortælling. Oen dejlig måde at holde sølvbryllup på.

Living next to me said...

for en tur...jeg ble anpusten i sofaen..hvor har du ikke vært ...flott tur og bilder ...
Her er jeg på lokal tur, det er ikke verst det heller ;O) ha en fornydelig helg videre ..Frida

hobbyentusiast said...

En lang og fin reise:)

Siw Aina said...

Jøss, så kjekt for dere at dere klarte å lure til en så kurrant løsning når andre hadde rotet det til slik for dere. Ser ut som en flott tur til en vakker by. Masse kjekk info også, og ikke minst fine bilder!

Turid said...

Det var litt av en tur, herlig, spennende og masse farger. Mye flott informasjon og bilder. Ønsker deg en riktig god uke. Turid

Julianna said...

Takk for nok en interessant lesning om reisemål.

Det ser bare helt fantastisk ut. Har veldig lyst til å ta turen til Sør-Amerika.

Ha en god dag!

Ellen said...

Jeg har lest ALT og studert hvert bilde NØYE! Hit vil jeg også!! Det ser fantastisk spennende ut. Jeg elsker å reise og det gjør heldigvis min nye mann også!!

Dina Ingvil said...

Hei. Tusen takk for koselige kommentarer på bloggen min! For et flott sted å feire sølvbryllup! Spesielt siden Argentina betyr sølv, som du sier! Ha en flott tirsdag videre.

Anonymous said...

Å for en nydelig by å være turist i. Dere er heldige som har fått oppleve dette. Neste gang tror jeg at jeg vil bli med i kofferten:-)

linn kristine said...

Som du reiser. Kunne tenkt meg å reist mye mer. Synes det er så festlig å lese slike reisebrev, med nyttige tips og råd.

Flott innlegg med masse info og fine bilder. :D

Lifecruiser Travel Blog said...

Helsköna bilder. Man längtar iväg... Buenos Aires är en drömdestination för oss. En dag kanske vi tar oss dit....