Follow by Email

Friday, April 09, 2010

ABC2 - Ø og Å

Hei igjen alle ABCere,
påskeferien forhindret meg fra å delta i forrige uke. Ved siden av at min Internett-forbindelse har vært på nivå med oppringt linje annon 1990.
Ikke mulig å skrive et eneste innlegg.
Ett bilde gav jeg opp etter 22 minutter.

Men, som sagt:
Jeg er med og skal fullføre mitt prosjekt:
Ett ord med minst to betydninger på norsk.

Ø

Mange kan høre med sitt ØRE. Og endatil sitte i en Ørelappe-stol. Du verden så fint og flott.


Ikke minst katter. Alle som har katter vet hvor bevegelige de ørene er. Og hvor godt de skiller en lyd fra en annen. Tar vi våre middagstallerkner - ingen reaksjon. Men. når vi tar ut våre katters, da er de på kjøkkenet på sekundet.


Og i sin tid var pengeverdien av ØRE også av verdi. Som du ser her på den klassiske Aurlandssko. En 10-øring. Har du en slik herlig sko? Den varer livet ut og er det beste fottøy du kan få tak i. Du får den kun i Aurland.

Heisann nå kommer vi til vår siste bokstav. I det minste i det dansk/norske alfabet. Jeg skal ikke ta opp diskusjonen hva gjelder skrivemåten for Jyllands største og meget sjarmerende by her og nå.

Å

Nei, det blir ingen dansk Å,

men en ÅRE, som man kan ha nytte av, selv på en dansk Å. Disse kom godt til nytte da påhengsmotoren streiket. Fra Håøya i Oslofjorden for mange år siden.

Hva mer da? En Gull-åre? En Sølv-åre? Det har jeg ikke bilder av. Ei heller et gammelt ildsted: En Åre.


Så da blir det denne svovel-åre og andre metall-årer på samme sted.. Fra Punta del Inca i Argentina, ved hoveveien fra Santiago til Mendoza. En reise jeg anbefaler alle å ta en gang i livet. Her var et gammelt kurbad og samtidig utgangspunkt for mange som klatrer til toppen av Aconcagua - det høyeste punkt utenom Asia. Vi var der en påske og ble blåst tilbake til overnattingsstedet.

Men vi har etterhvert fått en ny åre: En trafikk-åre. Her i fra Autobahn I Tyskland. Vi kom ikke frem dit vi skulle. En trailer hadde kjørt inn i en bro, blokkerte trafikk-åren i 5 timer. Dessverre omkom sjåføren.

More ABC-folks here


PS. It seems to be many bloggers to here in August 2010

15 comments:

Henny said...

Det lyder ikke rart med en forbindelse a la 1990! Fine billeder, du har. Især katten kan jeg godt lide.

Rimkogeren said...

Tak for din kommentar, herligt link du refererer til.
Apropos hastighed, replikskifte fra for længe siden:
"Hvad ønsker du dig, Peter?"
"Et ultahurtigt modem på 64 Kb!"

Gitte J said...

Det er da fint du så kan komme med begge indlæg denne gang. Bedre sent end aldrig.
God weekend.

Maria G said...

Härligt inlägg med fina bilder!
Den lille kattungen blir min favorit. Den är ju såååå söt!
Trevlig helg!

Living next to me said...

Takk for følge , det har vel vært ekstra spesielt følge deg av mange grunner, ( så kan dere andre lure;O)Fint at du kommer med i neste omgang også . Venter på nytt kamera , men må nok trene lenge for å komme opp på mange av disse med abc,s nivå men en kan jo ha mye moro under trening da..Denne gangen skal Østfold på karte ( tror jeg ) noen ganger er jo det beste tema nærm. vakker pus denne gangen også . MEN naboen er ganske klar på at hun syntes det er nok at vi har 4 katter for en fristes jo overevne når en ser stripete kattunger. HA en fin helg . takk for alle hyggelig mail kommentarer osv. God helg til deg.Frida.

Petunia said...

Først av alt, Tor, vil jeg anbefale deg å laste ned Windows live Writer på din maskin. Da lager du innlegget der like enkelt som du skriver et word dokument. Du gjør hele innlegget ferdig de med overskrift, bilder og tekst og også etikketter og linker. Så laster du opp dette til bloggen din. Du kan legge det for eksempel rett inn i bloggen (publiere det) eller du kan legge det inn som kladd i bloggen og poste det siden. Du kan også bare beholde det som en kladd i live writeren og poste når innlegget er ferdig:)
ANBEFALES!!!!!!
Dette ga bloggingen en helt ny hverdag for meg!!!
Så enkelt, så greit!
Det er mye lettere å få plassert bilder og tekst der man vil enn i blogspot sine muligheter...

Så tilbake til innlegget ditt som igjen er en koselig post signert deg:) Pusen er jo bare så søt!

Takk for denne runden og det gleder meg at du henger deg på runde 3 også!
Snakkes!!

Sommertid said...

Så irriterende det var det med internett ala 1990..men du er med..og det er bra. Atter en gang sp har du funnet mange fin Å'er og Ø'er..
Og visst Aurlandsko er kjekt..brukte svarte da jeg spilte i korps..veldig bra marsjersko.

Kanskje vi "møtes" igjen i neste runde..selvom jeg sikkert ikke blir med på alle bokstavene.
Ha ei fin solrik helg.

Tro Håb og Kærlighed said...

"Hvis du vil have ro - så meld dig ind i en ro-klub. Der får man ro i årevis" -

Anonymous said...

Så flott hele runden har du klart å finne synonymer! Takk for følge i denne runden av ABC'en

Mona said...

Det är väldigt irriterande när upp- och nerladding inte fungerar som det ska. Ska kolla in Petunias tips. Det är nåt jag inte hört om tidigare. Fina inlägg på Ö och Å. Eftersom jag älskar katter blir den bilden min favorit. ABC har verkligen gjort så vi lärt känna varandras länder och språk bättre. Det har varit väldigt kul tycker jag.

Ellen said...

Der kom du, endelig!! Og med to innlegg denne gangen!! 1990!! Jeg klarer ikke å huske internett fra den tiden. Jeg bodde i Paris fra 1987/88 og de hadde internett men jeg brukte det ikke i Norge før i 1995 og da kun på jobb!

Nå er jeg, som veldig mange andre, avhengig :-)
Vi sees i runde 3!

Lappedamen said...

To kjappe på en gang. Hørtes ikke greit ut med internettforbindelsen du hadde i påsken. Flotte løsninger denne gangen også. Takk for mange inspirerende innlegg i denne omgangen. Kanskje vi sees i neste omgang. Ha en flott uke.

Strikkebesta said...

Vel blåst, Tor Aa! Du har imponert gjennom heile runda! Flott at du skal delta i runde nr. 3 også:)

Vilt og vakkert said...

Heisann!


Det er så gøy at noen av dere har et tema eller en rød tråd i innleggene deres fra gang til gang --- og det er imponerende hva dere får til!
God uke!

Anonymous said...

Heisann! Fine bilder Tor! Jeg husker internett-forbindelse på 90-tallet, såååå treg!