Follow by Email

Thursday, September 09, 2010

ABC3 -V


Nok en uke på reise, til et sted som tross alt er litt utenfor allfarvei for oss som bor i Skandinavia.
IMG_0826

Fra sør- til nordamerika – siden forrige uke. Til en by der det bor mange av nordisk herkomst og som sist vinter var arrangør for vinter OL/OS: Vancouver BC. Her får du bildene du aldri så på TV.

Beach and Skyline 

Vancouver BC ; BC for British Colombia. Det finnes også en mindre by i USA, staten Washington, som også heter Vancouver. Der har de på den amerikanske nasjonaldag, 4. juli, hva de selv sier: Det største fyrverkeri vest for Mississippi. At det er stort, kan jeg bevitne ved selvsyn.
Som vanlig er det du som bestemmer hvor mye du vil vite ved å klikke på lenkene. Eller ganske enkelt kommentere bildene.
Det er ditt valg.
IMG_0827 
Vancouver fikk sin vekst etter at den transkanadiske jernbane fikk sitt endepunkt her i 1887. Noe som gjorde det mulig å frakte varer til og fra Stillehavskysten og videre til Asia og Europa. Med sine trygge havn konkurrerte byen med San Francisco i USA.
Bridges seafood T
Slik fikk jeg servert havets nydelser på Bridges – meget rimelig – på Granville Island – en gammel søppelfylling, som nå er et virkelig spennende kultursted. Anbefales.
Vancouver 1995 - havnebussen 
For å komme dit tok vi Aquabus fra Down Town – tar kun 3-4 minutter over False Creek. Husk kontanter
.Bridges 1995
Første gang jeg var der var i 1995. Sammen med min datter. Vi var på besøk hos min mors kusine i Portland, OR, men fikk tillatelse av den gamle damen, da 96 år, og ta turen opp nord til Vancouver BC. Meget minnerikt, bl.a. fordi det var første gang Ingelin og jeg nød et glass hvitvin sammen på restaurant. (Min mors kusine besøkte oss i Oslo året etter i en alder av 97 år)
IMG_0828-2 
False Creek
er en bukt i hjertet av Vancouver. Som du kanskje vet: Det betyr jo “falsk bekk”. Beach
Nordmenn som emigrerte hit var i hovedsak fiskere, fiskehandlere, fiskeredere  eller tømmerfolk. Klimaet kan minne om Syd-Vest Norge.
Som du ser, her er mye flyttømmer på strendene. Bildet er tatt i Vancouver vest – retning nord.
Wreck Breach - view
Det er til og med en strand som heter: Wreck Beach – Vrakstranden.
Down to Wrekc Beach
Den ligger rett nord for University of British Colombia. Fra veien og ned til stranden er det mange hundre trappetrinn, som studentene selv har laget på dugnad.
Naked - naken 
Hvorfor? Fordi studentene ønsket en “Clothes optional Beach”. Vanskelig? En strand der folk kan ha på seg eller ikke ha på seg badedrakt. (PS. Du kan gjerne kjøpe øl der, men ikke drikk den, det kan koste dyrt. Vi gjorde jo ikke det, men ble forbauset over at så var tilfelle – de som gjorde det ble faktisk bøtelagt)
Vancouver Blue
Om kvelden hadde vi denne utsikten fra Wreck Beack. Og vi badet 3 dager til ende. Og var i Vancouver 3 dager mer enn først planlagt.
IMG_0815 
Kanada har et prisnivå og sosialt system ikke ulikt våre nordiske land. Og menneskene er også slik at vi føler oss hjemme – både måten vi er på og kulturelt. I det minste i Vancouver. GOD TUR.
IMG_0829 
Byen er svært så livelig og kosmopolitisk. Faktisk en av de steder jeg kunne tenke meg å bo.
IMG_0808
Og det er enkelt å komme seg rundt uten å bli ruinert, selv med sjøfly.

Og en av mine beste og første blogvenner – vel klikk her for å lese hennes blog – bor derover.

Flere herlige ABC3 – V  løsninger finner du som vanlig hos Petunia, som kan mer enn sin ABC
.
Like spennende hver uke – det er bare å klikke her for å se hva på V du kan få inspirasjon av.
--------- 
Hva med Vikinger?
Se disse fantastiske bildene

Når den runden er slutt - hva gjør vi da?
Jeg kunne gjerne tenke meg at vi laget en nordisk, felles blog, der vi alle kan skrive om positive og negative reiseopplevelser. Gi gode råd om hva man kan gjøre, se og oppleve i nære og fjerne omgivelser.
Og også huse hverandre, slik jeg har opplevd som blogger. Dog er ikke det å bo hos hverandre det viktigste - det er kun for de av oss som har et ledig rom eller to. Info om nærmeste overnattingssted, der vi i det minste kan treffes er like så viktig.
Det er kun gjennom å lese blogger man finner ut hvem vi virkelig er. I så måte holder ikke FaceBook og Twitter.
Har noen av dere gode ABCere noen tanker om dette?

20 comments:

Kamelryttersken said...

Vancouver, Har en kompis fra landbruksskolen som er født der. Faren dro over etter krigen og kom hjem noen år senere med kone og barn, Var kanskje ikke så enkelt å finne seg til rette i Canada. Men kompisen min har canadisk pass, noe som er både praktisk og upraktisk i vårt lille, firkantede land.

Når denne rundne er slutt?
Begynner vi ikke bare på A igjen?
Eller går stafettpinnen videre til en annen som vil organisere?

Monica o Jacob said...

Härligt inlägg som vanligt, kul att få vara med på resan;-)
Ha en skön helg;-)

Maboe said...

Jeg synes det er veldig interessant å lese om reiser, men noen sånt kan vel komme i tillegg til og ikke istedenfor....

Annette's space said...

Se det er da public service....At vise vinter OL byen iklædt sommer :-))
Jeg kan sagtens se at din idé om en fællesnordisk rejseblog er interessant, og jeg vil muligvis kigge ind engang imellem, men selv rejser jeg jo nærmest aldrig, så bidrag herfra vil ikke forekomme:-)

Irene said...

Flott tur også denne gang ... ble bla fasinert av de flotte strendene! Takk for flott innlegg!
Ha en fin helg!

Irene

Living next to me said...

Flott tur som vanlig , og jeg har ikke rota til pc,n din;O)
En må nyte dine innlegg med en kopp kaffe og god tid.
Imponert over hvor mange turer dere har, og hvordan dere får tid til dette.
Et flott land det som jeg håper vi kan dra til Men nå får vi kultur utveklsing på en annen måe, rett inn i huset vårt, med ny mat og nye vaner.HA en fin uke slutt.Frida

Ja nå går runde 3 av abc mot slutten alerede ..

Petunia said...

Canada er et land som jeg godt kunne tenkt meg å besøke og siden jeg ikke er noen globetrotter akkurat, så er bidene dine flotte plaster på sået:)

Huldra said...

Dette ble en litt ekstra spennende "reise" for min del, for oldemoren min flyttet i sin tid til Vancouver. Jeg har aldri vært der, så det er moro å se litt av stedet hun har bodd på.
Tusen takk for turen, og tusen takk for gode ord i mitt ukesbidrag. Jeg er en bittesmule svak for veteranbiler, og har vært det siden jeg var liten krok. :)

Ønsker deg en flotters helg! =D

Melusine said...

Interessant og lærerikt fra Canada! Jeg visste ikke at det fantes en liten by i usa som heter Vancover.
Skjønner godt dere valgte å bli lengre enn planlagt, ser ut som et flott sted :)

En felles reiseblogg høres spennende ut, en veldig god idé!

Inge said...

Igen en dejlig tur til et stort land på den anden side af Atlanten.. Jeg er især vild med den omgang seafood du fik.. Mums..

Malys krok said...

Selv om det er spennende og artig å lese om dine reiseopplevelser, så har ikke jeg noe å bidra med på en slik blog som du nevner! Men er sikkert mange reiselystne som kunne tenke seg dette, vil jeg tro! Selv håper jeg egentlig på en ny runde ABC!
Takk for din hilsen!
-Margit-

linsky said...

Takk for flott innlegg om Vancouver!! :-)
Jeg har ikke så mye å bidra med på en evt reiseblogg dessverre, jeg er stort sett bare her hjemme jeg. ;)

God helg til deg!

Charlotta said...

Trevlig reseskildring som vanligt. Och visst har du rätt i att bloggen ger mycket mer utrymme för att lära känna personer än FB och twitter.

Donald said...

Takk for den _meget_ fine Folkvang-kommentar på dax2!!!

Ja! du har mange tanker og gode ideer til 4.runde ABC eller hvad vi nu skal finde på. Selvfølgelig er det opp til os besøgende at læse og kigge. Jeg kan godt lide at se på dine billeder og finde ud af, hvad der sker. Det er ved et bilde som "havets nydelser" at jeg stopper op og smiler! Det er skønt! Men jeg har også læst om den TransCanadiske Railway, det var meget vanskeligt at bygge det sidste stykke gennem Rocky Mountains. Den tilsvarende Amerikanske Jernbane var sikkert lige så vanskelig at bygge, men Canada er jo tyndere befolket, mere nordligt og derfor koldere - med sne til følge, og det gør det ikke lettere at bygge jernbane.

Derfor kigger jeg en extra gang på billederne af Vancouver og kan se at den trives. Men jernbanen har sikkert mindre betydning idag.

Benedicte said...

Vancouver kendte jeg ikke meget til, men blev vældig interesseret. Det lyder som et sted, hvor de fleste af et vestligt, natur- og kulturinteresseret menneskes behov kan opfyldes, så jeg forstår, at du kunne bo der. Dejligt at fælge med på rejsen, Tor :-)

HildeS said...

Så bra. Jeg kunne svært gjerne tenkt meg en tur til Canada, og ble ikke mindre fristet da jeg så dine bilder her.

HildeS said...
This comment has been removed by the author.
Vilt og vakkert said...

Heisann!

Det nærmeste jeg har kommet byen er at eldstemann hadde et år en kjæreste derfra. Han søkte også på Emily Karrs kunstskole,kom inn til intervju som de ikke kunne ta på Skype, og dermed droppa han hele Vancover og forelskelsen gikk også over...
Han sa det var en flott by som du også viser.
ha ei fin uke ;:OD)

LikeBree said...

Mange fantastiske billeder.

Ang. vandmelon som velkomstdrinks: Server i skiver, eller blend med is. Lige godt :-D

amandab said...

What lovely photos, those beaches look great and that meal!

Thanks for dropping by :)