Monday, May 23, 2011

Mandagstema 23. mai 2011:
Let’s Play.
Hva i all verden tenkte jeg, har Petunia tatt min utfordring fra fredagens Himmelsk, der jeg spurte: Hvor er dette?
Himmelsk #36
Riktig svar er Istanbul og Den Blå Moske. Det var det flere av dere som svarte riktig på, men ikke alle. Istanbul er virkelig et spennende reisemål.


Denne mandag skal jeg leke litt mer igjen fra berømte steder. Og ikke fra hvor som helst. Men fra et sted som regnes blant verdens 7 nye underverker. Om du ikke har vært der, har du garantert sett bilder fra dette stedet, men da uten slike unike detaljer:
Mandagstema 2011-05-23 
Ja, hvor kan du finne disse unike edelstener inngravert i marmor?
Stikkord: Det er ikke i Europa. Edelstene er hentet fra flere verdensdeler. Det bor flere mennesker i dette landet enn i Europa og Nord Amerika tilsammen. Bildet her er en scanning fra en slide. Meget detaljert.

Flere lekefulle hos Petunia

PS. I hele den del av Oslo hvor vi bor sliter vi med internettet. Med andre ord, jeg kommenterer så ofte forbindelsen tillater det;-)

Friday, May 20, 2011

Himmelsk #36

Himmelsk - logo

Himmelsk #36

Hvor i all verden finnes disse himmelske spir?
To bilder fra 17. mai her. Den var også himmelsk.

Tuesday, May 17, 2011

17. mai 2011

Hei, håper alle hadde en strålende 17. mai – Norges nasjonaldag.
2011-05-17_0792 Ingelin - Leander - Ingelin 
Her barnebanrnet og mor , som kom opp fra Tyskland til Folkemuseet i Oslo. Til venstre navnesøster og studievenninde, som besøkte datter i Düsseldorf og  de overvar sammen med sine menn selve Eurovision Song Contest finalen.
2011-05-17_0809 Seb and Father with Cake 
Neste stopp, sønnesønn på Hasle skole i Oslo. Han har vunnet i kakelotteriet 3 år på rad, og vant nok en gang. Her sammen med sin stolte far. Han vant en fransk sjokoladekake fra Baker Hansen;-)

Flere 17. mai bilder her

Friday, May 13, 2011

Himmelsk #35

Denne gangen skal jeg være virkelig vågal og vise hvordan vi priser denne himmelske vår.
2011-04-25 Femme Nude 
Det har vært en usedvanlig lang og kald vinter. Hva er vel da mer naturlig enn å kaste alle klær og nyde sommervarmen som kom allerede i slutten av april. Helt HIMMELSK.

Mer himmelsk hos Petunia

PS. Si i fra om du mener dette gledens bilde er upassende.

PS-2 - Dere vet Petunia har hatt sine problemer med internett. Mitt forrige innlegg forteller hvilke problemer jeg har hatt. Du bør teste dine forbindelse også. Visste du dette?

Wednesday, May 04, 2011

Visste du dette om internett-hastighet?
Mine faste lesere vet jeg har hatt store problemer med internett og hastigheter en lang tid.
I en lang periode har jeg målt linjehastighet.
Som denne fra leverandøren NextGenTel:
http://www.bredbandskollen.se/
Har også benyttet den nøytrale:
http://www.bredbandstest.no/?gclid=CLHk2MPUzqgCFZZE3god626PfQ
Begge viser tilfredsstillende resultater hva hastighet angår.

Men det hjelper ikke meg. Det går fortsatt utrolig langsomt og stadig vekk får jeg tidsavbrytelser. Ikke til å leve med når jeg flere dager i uken har hjemmekontor.

Så i ettermiddag fikk jeg profesjonell assistanse. Og da kom svaret helt klart: Det er linjene og serverne det er noe feil med.
Vi testet både fra min Lenovo-PC og spesialisten også fra en ny Mac.

Når opp til 89% av meldinger sendt blir tapt, blir de sent på nytt og på nytt og på nytt, og ditto for svar; da blir resultatet  en responstid som ikke er til å holde ut.

Underlig leverandører som NextGenTel ikke undersøker slikt før de leverer anbud og lover topp hastigheter. Ikke sant? Er det kun for å kjøpe seg billig inn? Så sent som i november 2010 lovet de, skråsikkert, at alt skulle være på plass fra 01.01.2011. Fortsatt har de mildest talt leveringsproblemer.
image
Du kan teste selv kvaliteten på din internettforbindelse http://pingtest.net/ 
Se bildet over. Som er det  “beste" resultatet oppnådd i ettermiddag. Det gir testens dårligste karakter hva gjelder nettkvalitet - klikk på bildet og les i boksen nede til venstre.

Håper jeg kan delta aktivt i våre blogfora om ikke lenge